Bir Kelime İşlemcide 3 işlemin nasıl yapıldığını anlatınız.

 Kelime İşlemci Nedir?

Kelime işlemci terimi, 1970 ve 1980'li yıllarda popüler olan elektronik yazı makinelerine denilmektedir. Bu cihazların ilk biçimlerinde hafıza bulunmadığından bir nevi elektrikli daktilo görünümündedirler. Ancak özellikle 80'li yıllardan sonra her bir satırın kağıda yazılmadan önce düzenlenebilmesini sağlayan dijital bir panel eklenmiş zamanla da tüm metnin daha sonra düzenlenmek üzere kaydedilebildiği hafıza çipleri ile geliştirilmiştir.

Bilgisayar teknolojisinin gelişmesi ve ofislerde yaygınlaşmasıyla birlikte 1990'lı yıllarda bilgisayarlar üzerinde çalışan kelime işlemci programları kullanılmaya başlanmıştır. Bu programlar günümüzde çok büyük miktarda veri içeren dokümanları içerisindeki resimler, grafikler, tablolar ve diğer eklentilerle birlikte tek bir dosya olarak kaydetme ve biçimlendirme özelliğine sahiptir.

Kelime işlemci yazılımlarının başlıcaları Microsoft firmasının ticari ürünü olan Microsoft Office ve birer özgür yazılım ürünü olan LibreOfficeApache OpenOffice ve Calligra gibi yazılımlardır. Bu paketlerin içerisinde sadece kelime işlemci yazılımı değil elektronik tablo işlemcisi ve sunum hazırlama gibi genel ofis ihtiyaçlarını karşılamak üzere üretilmiş olan programlar da bulunmaktadır.

Kelime işlemci programları ile günlük, dergi, kitap, rapor ve doküman hazırlanabilir.

Kelime işlemci kısayolları:

Ctrl+P ; Belgeyi önizleme ve yazdırma.

Ctrl+S ; Oluşturulan belgeyi kaydederiz.

Ctrl+F ; İstenilen kelimeleri aratırız.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bilişim teknolojileri ve bilgi- işlemsel düşünme nedir?

Açık kaynak kod, kapalı kaynak kod ve özgür yazılım hakkında araştırma yapınız ve ülke güvenliği, maliyeti, etik gibi konularda fikirlerinizi yazınız.

Özgür Yazılım Nedir?