Ana içeriğe atla

Geleceğin meslekleri ve bilgi teknolojileri

 

Geleceğin Meslekleri Bilişim Teknolojileri Alanından

2019 YKS sınavının tercih kılavuzlarına yeni programlar eklendi.  Gelecekte oluşacak ihtiyaçlar dikkate alınarak eklenen yeni programların birçoğunu Bilişim Teknolojileri alanı ile ilişkili meslekler oluşturuyor. 

Peki hangi meslekler üniversitelere eklendi

Doktora programı için:  Veri Madenciliği, Yapay Zeka ve Robotik.

Lisans programları için :  Bilgi güvenliği teknolojisi, Yapay zeka mühendisliği,  Yazılım geliştirme.

Ön Lisans programları için :  Dijital Medya ve Pazarlama, Üç Boyutlu Modelleme, Animasyon

alanları eklendi.  Artık öğrenciler üniversitede bu  alanları tercih edebilecekler. 

Geleceğin meslekleri olarak  görülen bu  bölümlere  olan ihtiyaçlar geçen gün artmakta.

Bilişim teknolojilerinin her geçen gün öneminin arttığı bu günlerde öğrencilerimizin geleceklerini düşünerek bilgi beceri ve kabiliyetlerini bilişim teknolojileri alanında geliştirmelerinin ne kadar önemli olduğunu görmekteyiz. Öğrencilerimizin ileride bir animator, yapay zeka uzmanı, robotik mühendisi olmaları için yetenek gelişiminin önemli olduğu  ortaokul çağında bilişim teknolojileri ve yazılım dersinde elde ettiği kazanımları unutmamaları, bilgisayarlarını kod yazarak, çizim yaparak, metinsel çalışmalar yaparak kullanmaları öğrencilerimize bu  alanlar için temel beceri ve alt  yapının oluşmasını  sağlayacaktır. 

Yine 7. ve 8.  sınıflardaki seçmeli Bilişim Teknolojileri Dersinin öğrencilerimizin geleceğe yönelik mesleki bilgi ve yeterliliklerini geliştirmeleri açısından kritik öneme sahiptir. 5. ve 6. sınıflarda temel programla, temel bilgisayar işlemlerini öğrenen öğrenciler 7. ve 8. sınıfta seçecekleri bilişim teknolojileri ve yazılım dersi ile dijital yayıncılık, 3 boyutlu tasarım, kodlama robotik alanlarında daha ileri düzey çalışmalar yapmakta mesleki alt yapı  kazanmakta, geleceğin mesleklerini tanımakta ve algoritmik, uzamsal, analitik düşünme becerilerini geliştirebilmektedirler. 

Geleceğimize robotlar ve yapay zekalı bilişim teknolojileri hakim olacak, bugün ortaokulda okuyan öğrencilerimiz kendilerini bilişim teknolojileri alanında geliştirmeleri durumunda 8 sene sonra bilişim alanlarında avantajlı bir duruma sahip olabilecekler. Mesleki gelişim için üniversite çok geç; ne kadar erken yaşta mesleki gelişim çalışmalarına başlarsak çizim yaparsak, kod yazarsak, dijital ürünler hazırlarsak, 3 boyutlu tasarımlar yaparsak ileride bu alanlarda meslek sahibi olmamız o kadar kolay olur.  Bu bilinçle öğrencilerimize bilişim teknolojilerini önemsemelerini bilgisayarı tableti ve akıllı telefonları bir oyun cihazı olarak değil, resim yapabilecekleri, 3 boyutlu tasarımlar hazırlayabilecekleri, kod yazarak istediklerini bilgisayara yaptırabilecekleri bir araç olarak görmelerini istiyoruz. 

İşte bilişim alanında günümüzde ve yakın gelecekte yolu açık olan en popüler meslek grupları:

  1. Yazılım Geliştirme Uzmanlığı 
  2. PMP Proje Yöneticisi (Project Management Professional) 
  3. iOS ve Android Mobil Yazılım Uzmanlıkları 
  4. Oracle Veri tabanı Uzmanlığı (DBA)
  5. Kurumsal Mimari Uzmanlığı
  6. Teknik Destek Uzmanlığı...

Büyük Veri (Big Data) nedir?

Büyük veri, artan hacimlerde ve her zamankinden daha yüksek hıza ulaşan daha fazla çeşitlilik içeren verilerdir. Üç Vs olarak bilinir.

Basitçe söylemek gerekirse, büyük veri (big data), özellikle yeni veri kaynaklarından daha büyük, daha karmaşık veri kümeleridir. Bu veri setleri o kadar hacimlidir ki, geleneksel veri işleme yazılımı bunları yönetemez. Ancak bu büyük hacimli veriler, daha önce başaramayacağınız iş problemlerini çözmek için kullanılabilir.

Big data için birçok tanım olsa da, büyük verilerin genellikle “3 V’s” (Volume Variety Velocity) olarak bilinen kavramını içerir:

Volume (Hacim): Terabayttan petabaytlara kadar olan veri aralıkları.

Variety (Çeşitlilik): Çok çeşitli kaynaklardan ve biçimlerden veri içerir (ör; Web günlükleri, sosyal medya etkileşimleri, e-ticaret ve çevrimiçi işlemler, finansal işlemler, vb.)

Velocity (Hız): Giderek artan bir şekilde, işletmelerin zaman verilerinin üretilmesinden, kullanıcılara uygulanabilecek zamana kadar iç görüler sunulmaktadır. Bu nedenle, verilerin nispeten kısa pencerelerde toplanması, saklanması, işlenmesi ve analiz edilmesi gerekir – günlükten gerçek zamana kadar.

Big Data Nasıl Çalışır?

Big Data, herhangi bir şey ya da herhangi bir durum hakkında ne kadar çok şey bildiğinizle ilgili olarak, daha güvenilir bir şekilde yeni kavrayışlar kazanabileceğinizi ve gelecekte ne olacağı konusunda tahminlerde bulunabileceğinizi ilke edinir.

Daha fazla veri noktasını karşılaştırarak, ilişkiler önceden gizlenmiş olarak ortaya çıkmaya başlar ve bu ilişkiler öğrenmemizi ve daha akıllı kararlar almamızı sağlar. En yaygın olarak, bu, toplayabileceğimiz verilere dayanarak yapı modelleri içeren bir işlemle yapılır ve daha sonra simülasyonlar çalıştırır, her seferinde veri noktalarının değerini değiştirir ve sonuçlarımızı nasıl etkilediğini izler.

Bu süreç otomatiktir – günümüzün gelişmiş analitik teknolojisi milyonlarca simülasyonu çalıştırarak, üzerinde çalıştığı problemi çözmeye yardımcı olan bir model veya bir kavrayış bulana kadar tüm olası değişkenleri ayarlayacaktır.

Nispeten yakın zamana kadar, veriler elektronik tablolar veya veri tabanları ile sınırlıydı – ve hepsi çok düzenliydi. Ancak, depolama ve analitik alanındaki ilerlemeler, birçok farklı türde veriyi yakalayabildiğimiz, depolayabildiğimiz ve çalışabileceğimiz anlamına gelir. Sonuç olarak, “veri” artık veri tabanlarından fotoğraflara, videolara, ses kayıtlarına, yazılı metin ve sensör verilerine kadar her şeyi ifade edebilir.

Tüm bu karmaşık verileri anlamak için, büyük veri projeleri genellikle yapay zeka ve makine öğrenimini içeren en son analitiği kullanır.

Büyük Veri Nasıl Kullanılır?

Büyük Veri; sürekli büyüyen sensör bilgisi, fotoğraflar, metin, ses, video ve artık verileri birkaç yıl önce bile mümkün olmayan şekillerde kullanabileceğimiz anlamına geliyor. Bu, neredeyse her sektörde iş dünyasında devrim yaratan bir çağın başlangıcını da ifade ediyor. Şirketler artık müşterilerin belirli segmentlerini ne zaman satın almak isteyeceklerini bu sayede bilebiliyor. Big data ayrıca şirketlerin operasyonlarını çok daha verimli bir şekilde yürütmelerine yardımcı oluyor.

İş dışında bile big data projeleri, dünyamızı çeşitli şekillerde değiştirmeye yardımcı oluyor:

Sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi: Veriye dayalı tıp, hastalığın erken teşhisinde ve yeni ilaçların geliştirilmesinde yardımcı olabilecek çok sayıda tıbbi kayıt ve görüntülerin analizini içerir.

Doğal ve insan kaynaklı felaketleri tahmin etmek ve yanıtlamak: Deprem verileri, depremlerin bir sonraki aşamada muhtemel olduğunu tahmin etmek için analiz edilebilir ve insan davranış kalıpları, kuruluşların hayatta kalanlara ne yapabileceğine dair bilgileri edinmesine yardımcı olur. Ayrıca Büyük Veri teknolojisi, mültecilerin dünyadaki savaş alanlarından uzakta akışını izlemek ve korumak için de kullanılır.

Suçun önlenmesi: Polis güçleri, kaynakları daha verimli bir şekilde dağıtmak ve ihtiyaç duyulduğunda caydırıcı olmak için kendi istihbaratı ve kamu veri setlerine dayanan veri güdümlü stratejileri giderek daha fazla benimsiyor.

Büyük Veri Kaygıları

Büyük Veri bize daha önce görülmemiş bir anlayış ve fırsat sunuyor, ancak aynı zamanda ele alınması gereken endişeleri ve soruları da gündeme getiriyor:

Veri Gizliliği: Şimdi oluşturduğumuz Büyük Veri, kişisel yaşamlarımız hakkında birçok bilgiyi içeriyor. Giderek, açığa çıkardığımız kişisel veri miktarı ile Big Data tarafından desteklenen uygulamaların ve hizmetlerin sunduğu rahatlık arasında bir denge kurmamız isteniyor.

Veri Güvenliği: Verilerin belirli bir amaç için tutulduğunu bilmek güven verse bile, onları güvenliğinden ne kadar emin olabilir?

Veri Ayırımcılığı: Her şey bilindiğinde, hayatlarında sahip olduğumuz verilere dayanarak insanlara karşı ayrımcılık yapmak kabul edilebilir mi? Kimlerin kredi alabileceğine karar vermek için kredi puanlama kullanıyoruz ve sigorta yoğun bir şekilde veriye dayanıyor. Daha ayrıntılı bir şekilde analiz edilmesini ve değerlendirilmesini bekleyebiliriz ve bunun daha az kaynak ve bilgiye erişimi olan kişiler için hayatı daha zor hale getirecek şekilde yapılmadığına dikkat edilmelidir.

Bu zorluklarla yüzleşmek, büyük verinin önemli bir parçasıdır ve veriden yararlanmak isteyen kuruluşlar tarafından ele alınmalıdır. Bunu yapmamak, işletmeleri sadece itibarı açısından değil, yasal ve mâli açıdan da savunmasız bırakabilir.

Big Data Eşliğinde Geleceğe bakmak

Veriler, dünyamızı ve yaşama tarzını daha önce görülmemiş bir oranda değiştirmektedir. Big Data bugün bunlardan her şeye yetiyorsa; sadece yarın neler yapabileceğini hayal edin. Kullanılabilir olan veri miktarı sadece artacak ve analitik teknolojisi daha da ileriye taşınacaktır.

İşletmeler için, büyük veriden yararlanabilme yeteneği önümüzdeki yıllarda giderek daha kritik hale gelecektir. Verileri stratejik bir varlık olarak gören şirketler, hayatta kalacak ve gelişecek olanlardır. Bu devrimi göz ardı edenler rekabette ayak uyduramamaktadırlar.

Büyük veri hangi iş kollarını etkileyecektir?

✔İşletme: Müşteri kişiselleştirme, müşteri kaybı sebeplerini belirleme, dağıtım ve lojistik optimizasyonu

✔Teknoloji: İşlem süresini azaltma, gerçek zamanlı analiz, kriz dönemlerinde hızlı cevap üretme, riskleri azaltmak için otomatik sistemler ile karar verme

✔Sağlık: Hastalık tespiti, seyrinin takibi ve sağlığı güçlendirmek için kişisel DNA analizi yapma

✔Kamu Sektörü: Verilere erişilebilirlik sağlayarak şeffaflık oluşturma, uygun ürün ve hizmetler için eylemlerin uyarlanması

✔Perakende Satış: Mağaza davranış analizi, çeşitlilik ve fiyat optimizasyonu, ürün yerleştirme tasarımı, performansı geliştirme, işçi geliri optimizasyonu

✔Kişisel Konum Verileri: Akıllı yönlendirme, coğrafi hedefli reklamcılık, acil müdahale

✔Akıllı Şehirler: Doğal kaynakların yönetilerek, sürdürülebilir ekonomik gelişmenin ve yüksek kaliteli yaşamın sağlanması.

Yapay zeka iş hayatınızı nasıl etkileyebilir?

Yapay zeka, insanlar tarafından geliştirilen belli özelliklerin öğretildiği ve daha sonrasında bu öğretilerin kullanım alanlarına göre geliştirilerek insanlara sunulduğu bir teknoloji modelidir.

Günümüzde yapay zeka ile ilgili yapılan çalışmalar sonucunda; yapay zekanın kendini geliştirebildiği, öğrenebilme yetisinin olduğu, üstün analiz yeteneği ile bir çok alanda kullanıldığını biliyoruz. Bilgiden beslenen ve her geçen gün kendini geliştirmeye devam eden yapay zeka, artık öğrendiğini öğretiyor, öğrettikçe deneyim kazanıyor ve her geçen gün daha da iyi bir öğretmen haline geliyor. Peki günümüz yapay zeka teknolojileri eğitim sektöründe nasıl kullanılıyor? 

İsterseniz gelin şimdi, bugünün yapay zeka teknolojilerinin eğitim alanında sağladığı faydaları beraber inceleyelim.

1. Temel eğitim aktivitelerini otomatikleştirme imkanı sağlar

Günümüzde liseye giden bir öğrenci için oluşturulan ödev ve testlerin amacı; öğrencinin yeterliliğinin analiz edilerek, konu ile ilgili eksikliklerinin tamamlanması ve bu bağlamda gelecekte hangi meslek grubunda başarılı olabileceğinin belirlenmesidir. Yapay zeka ise bu süreci öğrenciye ait bilgileri değerlendirerek bir planlama ile oluşturur.

İlk aşamada yapay zeka ile öğrenciye ait bilgi ve beceriler belirlenir. Bilgi ve becerilerin ağırlığına yönelik program oluşturulur. Yapay zeka teknolojileri, öğrencilerin eksik alanlarını analiz edebileceği için oluşturacağı programı bireye uygun bir şekilde tasarlayabilir. Kişiye özel oluşturulan eğitim programı ile öğrenciler, hem daha verimli olur hem de gelecekte işini seven bir birey olarak çevresine katma değer sağlar.

Günümüzde uygulanan yapay zeka eğitim sistemi ele alındığında, temel eğitim aktivitelerinin planlanması ve kişiselleştirilmesi, öğrencilerin kendilerini daha erken tanıyarak, doğru bir gelecek planı oluşturmaları için imkan sağlamaktadır.

2. Eğitim yazılımlarını öğrenci ihtiyaçlarına göre kişiselleştirir

Her birey farklıdır ve her bireyin farklı yetenekleri vardır. İlkokuldan üniversiteye geçişe kadar ki süreçte öğrenciler yeteneklerini keşfeder, geliştirir ve meslek hayatlarında bu tecrübelerini artırarak topluma yarar sağlayan bireyler haline gelirler. Günümüz eğitim planlamasında bu gelişim süreci, öğretmenler, test ve sınavlar ile sağlanmaktadır.

– Peki, yapay zeka ile günümüz eğitim modeli nasıl geliştirilmelidir?

Öğrenciler ile ilgili bilgilerin toplandığı kaynağın yapay zeka yönetimindeki bir sistem olduğunu düşünelim. Bu sistemler öğrencilerin ihtiyaçlarını, eksiklerini ve ilgi duyulan konuları belirleyerek öğrenciye özel çalışma fonksiyonları oluştururlar. Bu sayede öğrenci algılamasının yavaş olduğu konuları yeteri kadar tekrar edebilir. Üstelik bu işlem için tek ihtiyaç, öğrenciye ait bir bilgisayar olacaktır. Bu sayede algılama süreci farklı olan öğrenciler, yapay zekanın belirlediği kişisel eğitim programına katılarak kendilerine uygun eğitim yöntemiyle eğitilir ve böylece daha iyi hissederler. Bu yöntem ile farklı öğrenme hızına sahip öğrencilerin sınıf içerisindeki bilgi eşitliği daha verimli bir biçimde sağlanacaktır. Ayrıca yapay zeka Öğrenmeyi kolaylaştırır, hatta başlangıç sınıfları için oyunlaştırılarak eğlenceli hale bile getirebilir.

Günümüzde, bu tür uygulamaların bulunduğu ve adaptif öğrenmenin ulusal alanda etki oluşturduğu Khan Academy gibi programlar örnek gösterilebilir. Gelecekte Khan Academy gibi eğitim programları artarak yapay zeka desteği ile mesleklerini seven, sevdikleri işleri yapan bireyler de artacaktır.

3. Öğrencilerin eksiklerini daha iyi anlar ve gelişim için kişiye özel destek avantajı oluşturur

Öğretmenler, testlerde ya da ödevlerde öğrencilerin yapmış olduğu tüm hatalardan haberdar olamazlar; ancak yapay zeka ile bu problemi çözmek mümkün. Online olarak kullanım sağlayan ‘’Coursera’’ bunun için oldukça iyi bir örnek. Bu uygulama ile öğrencinin ev ödevini yada ödevde ki bir bölümü yanlış yapması halinde, sistem öğretmeni uyarır ve öğretmen yapılacak ödev ya da cevap verilecek soru ile ilgili ipuçları oluşturarak öğrencilere geri dönüş sağlar. Bu sayede bilgi ile beslenen yapay zeka ileriki süreçte oluşacak sorunları algılayarak daha önce oluşturulan bilgiden yararlanır ve öğrenciye ipuçları vererek doğru cevaplara ulaşmasını sağlar. Öğretmenler tarafından oluşturulan bilgiler ve ipuçları yeterlilik seviyesine geldiğinde, karşılaşılabilecek sorunlar yapay zeka desteği ile anında geri bildirim sağlar. Bu sayede öğrenciler, profesörden haber beklemek yerine, yapay zeka ile etkileşime geçerek ihtiyaç duydukları içeriğe hızlı erişim sağlarlar.

4. Kişiselleştirilmiş çözümler sunar

Şuan oluşturulan yapay zeka teknolojileri bir öğretmenin genel anlamda sağlayabileceği yeterliliği sağlayamıyor olabilir. Gerçi bu durum öğretmenin alanına göre de biraz değişiklik gösterebiliyor. Örneğin bir öğretmenin hayal gücü ya da konu anlatımında vermiş olduğu örnekler yapay zeka ile günümüzde sağlanamıyor olabilir; ancak mevcut teknoloji gücü ile zaten yapay zekadan tam zamanlı bir öğretmen performansı beklenmiyor.

Oluşturulmuş ders programları, temel matematik, edebiyat ve benzeri alanlarda yapay zeka ile çalışan sistemlere sahibiz. Bu sistemler, öğretmenlere destek sağlayarak öğrencilerin öğrenme verimlerini artırmalarına destek sağlıyor. Yapay zeka tabanlı programlar ise öğrencilerin temel eğitim almaları konusunda yardımcı oluyor. Öğrenciler için farklı testler oluşturup, deneme sınavları oluşturuyor. Oluşturulan deneme sınavlarının sonuçlarını analiz ederek, öğrencinin gelişim sağlaması gereken alanları belirliyor. Bu sayede öğrencinin eğitimden aldığı verimi üst seviyeye taşıyıp, başarılı bireylerin oluşumuna destek sağlıyor.

5. Faydalı geri bildirimler sunar

Yapay zeka, sadece öğretmenlerin ve öğrencilerin ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş online kurslar ve test yönetimi sağlamaz, aynı zamanda dersler ve kursların başarı durumu hakkında da geri bildirim sağlar.

Bugün bazı okullar, öğrencilerin gelişim sürecini takip edebilmek ve bu analiz ile öğrencinin performansını artırabilmek için bu sistemi kullanıyor. Bu tür yapay zeka sistemleri, öğrencilerin ihtiyaçlarının belirlenmesi ve eğitimci kadrosunun bu konular ile ilgili nasıl bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğinin planının oluşturulması hususunda destek sağlar. Bununla birlikte, bu sistemlerle  öğrencilerin başarılı oldukları alanlar belirlenerek ana dal seçmelerine de yardımcı olunur.

6. Eğitim yapısını değiştirebilir

Günümüzde etkileşimde bulunduğumuz yapay zeka destekli ürünlerin hepsi bilgiyi direk olarak kullanır; fakat Google, sonuçları konum bilgilerinden yararlandığı kullanıcıya göre yönetir, Amazon daha önce satın almış olduğunuz ürünlere dayanarak yeni önerilerde bulunur ya da Siri ihtiyaçlarınızı ve komutlarınızı direk olarak uyarlar. Tüm bu yapay zeka destekli servisler, ilgi alanlarınıza yönelik oluşturulur.

Bu tür akıllı sistemler kişisel yetenekleriniz ve ilgi alanlarınız doğrultusunda ihtiyacınız olduğunu düşündüğü bilgiyi size sunabilir. Bu sayede okullar ve akademilerde bilgiyi nasıl bulabileceğimizi; ya da bilginin bize nasıl ulaşması gerektiğini, yapmış olduğumuz alışkanlıklarla biz belirlemiş oluruz. Bu da ilgi alanımız ile ilgili daha bilgili bireyler olmamızı sağlayarak doğru alanda eğitim almamıza bizi otomatik olarak yönlendirmiş olur.

7. Öğretmenlerin rolünü değiştirebilir

Eğitimde öğretmenler için her zaman bir rol olacaktır; ancak gelişen yapay zeka teknolojileri ve bu teknolojilerin sağladığı verim ve kolaylıklar, öğretmenlerin çalışma tarzlarını ve günlük programlarını değiştirecek gibi duruyor.

Daha önceki maddelerde bahsettiğimiz gibi, yapay zeka ile online sınıflar oluşturularak, bazı ödev ve ders anlatımları gerçekleştiriliyor. Yapay zeka, Öğrencilerin öğrenmeyi geliştirmelerine yardımcı oluyor, hatta gerçek hayatımızda sınıflarda yapay zeka robotlardan dahi ders alacağımız günler geleceğini düşünüyoruz.

8. Deneme yanılma öğrenimini daha aktif hale getirir

Deneme ve yanılma sistemli eğitim, öğrencilerin kendilerini geliştirebilmeleri için çok iyi bir sistemdir. Bu sayede konu ile ilgili doğru bilgi öğrencide daha kalıcı bir bilgi haline gelir; ancak sınıfta küçük düşme hissine kapılabilecek öğrenci bu durumda kendini iyi hissetmeyebilir. Oysaki bu durum yapay zeka denetiminde bilgisayar ortamında sağlandığı takdirde öğrenci kendini kötü hissetmeyecek ve yapay zekanın verdiği çözüm ipuçları ile öğrenci bilgiye ve doğru cevaba daha hızlı ulaşacaktır. Öğrencilerin okul ilişkilerini dahi etkileyeceğini düşündüğümüz yapay zeka sistemleri, gelecek eğitim hayatını bir hayli değiştirecek gibi duruyor.

9. Kendini sürekli geliştirir

Akıllı bilgisayar sistemleri ile desteklenen akıllı veri toplama, günümüzde aktif olarak bir çok okul tarafından uygulanan bir işlemdir. Bu sayede okullar, kayıt ettikleri bilgileri oluşturdukları sistemlerde öğrencilerin ihtiyaçlarına göre kullanımını sağlar.

Öğrencilere ait kişisel bilgiler, öğrencilerin başarı durum bilgileri, öğrencilere ait çalışma ve ilgi alanı istatistikleri yapay zeka desteği ile öğrenciler için en uygun kursları ve dersleri seçmeleri için imkan sağlar.  Toplanan bilgilerle, öğrencilerin ilgi alanları ve çalışma performansına göre yönelecekleri ana dallar daha kısa sürede tespit edilir.

10. Yapay zeka ile nerede, nasıl ve kiminle kavramları değişecek gibi duruyor.

Yukarıda verilen maddeler doğrultusunda, önümüzdeki on yıl içerisinde eğitim alanında büyük değişiklikler bizi bekliyor. Gelecekte yapay zeka sistemlerini, yazılımlarını ve desteğini kullanarak, öğrenciler dünyanın herhangi bir yerinden, herhangi bir zamanda alacağı eğitim dönemini büyük bir heyecanla bekliyoruz.

Düşünsenize, gittiğiniz okul ya da akademi İstanbul’da; fakat dünyanın farklı ülkelerindeki başarılı okullardan uzaktan erişim ile ders alıp kendiniz için en uygun eğitim planını oluşturuyorsunuz ve bunu yaparken kendi ders programınızı kendinize uygun zaman diliminde planlıyorsunuz. Ayrıca tüm çalışmalarınız ve eğitim süreciniz, yapay zeka tarafından sizin karakteristik özelliklerinize uygun bir şekilde planlanıyor. Sizce de harika olmaz mıydı?

Her insan özeldir ve kendine uygun bir öğrenme yeteneği vardır. Yapay zeka ile analiz edilebilir ve size en uygun eğitim modeli her geçen gün geliştirilmeye devam ediyor. Yapay zekanın bu kuvvetli analiz yeteneği ile gelecekte işini seven, yaptığı işe değer katan bireylerde artacaktır. Bu arada kaç yaşında olursak olalım aslında hepimiz birer öğrenciyiz ve gelişen yapay zeka sistemleri ile ilgili hepimizin öğreneceği çok şey var.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bilişim teknolojileri ve bilgi- işlemsel düşünme nedir?

Açık kaynak kod, kapalı kaynak kod ve özgür yazılım hakkında araştırma yapınız ve ülke güvenliği, maliyeti, etik gibi konularda fikirlerinizi yazınız.

Özgür Yazılım Nedir?